Zaadjes

Als kind groeide Gunter op in het landelijke Asse tussen weiden, velden en bossen. Hij kerfde er takken, sneed bootjes en figuren uit resten hout. Door de vele gezinsvakanties en kampen met de jeugdbeweging vooral in bosrijke omgevingen, vergrootte zijn affiniteit met bomen. De zaadjes waren van in zijn jeugdjaren al gepland.

Zelfontkieming

Na zijn het behalen van zijn diploma Graduaat Binnenhuiskunst werd Gunter Technisch Tekenaar en oefende dit beroep meer dan 25 jaar uit.

Toch bleef de houtmicrobe hem kriebelen zodat hij in 2007 begon te beeldhouwen in hout, zomaar uit plezier. De vaardigheden en kennis die hij gedurende die 7 jaar zelf ontwikkeld had, wou hij verder bijschaven. Hij schreef zich in om lessen houtsnijden te volgen in de Vrije Akademie Gent waar hij na 3 jaar uitgenodigd werd om de stap te zetten naar leraar organisch sculpteren. Hij is logischerwijs hierop ingegaan en combineerde dit met workshops houtsnijden in de Campomolen en privélessen sculpteren in zijn steeds uitgebreider wordende atelier.

In 2018 greep Gunter de kans om als leerkracht in de Middelbare Steinerschool Brussel te starten. Hij gaf er 4 jaar les houtbewerking/meubelmakerij. Zijn interesse ontwikkelde zich naar het met de hand maken van houten meubels. Om zich te verdiepen in het vak als ambachtsman schreef hij zich in om 3 jaar avondschool meubelmakerij te volgen. Hier ontstond ook het idee om een eigen meubelmakerij op te starten.

En nu?

De liefde voor bomen die Gunter dagelijks beleeft vanuit passie voor houtbewerking, eerbied voor de natuur en door schoonheid te creëren, gebruikt hij momenteel om een ondernemersopleiding af te werken om zo zijn droom als meubelmaker / houtkunstenaar waar te maken. 

Hij ontwerpt, creëert en maakt unieke designmeubels, emo- sculpturen en meer uit écht hout, om mensen te verbinden met schoonheid, met de natuur, met elkaar; en dit vanuit passie voor hout, kunst en ambacht. 

Want schoonheid is wat mensen nodig hebben om dagelijks te verbinden met elkaar en met de natuur om tot rust te komen.

Vruchten plukken

Gedurende deze levensfase nam Gunter deel aan meerdere tentoonstellingen:

* 2014: Solo-expo in Asse

* 2016: Gemeentelijke Basisschool in Welle

* 2017: Buren bij Kunstenaars in Torhout

* 2019: Kerstexpo bij Campomolen in Asbeek

* 2022: Expo bij Colette in Nieuwpoort

* 2023: Expo op Jardin de Fair in Gent

 

Mensen verbinden met schoonheid waarbij ze geraakt worden zonder te kwetsen !

Jouw wens, zijn aanbod.

Vanuit eerbied voor de natuur, door bomen een tweede leven te geven, en zijn passie om mensen te verbinden met schoonheid, creëert Gunter kunstwerken uit écht hout. Deze vormen een brug tussen maker en gebruiker/toeschouwer waarbij authenticiteit beleven belangrijk is. Zijn werken zijn een combinatie van creativiteit en vaardigheden als beeldhouwer en meubelmaker, om nu van te genieten, alleen of samen, generaties lang.

Alles wordt met liefde voor het ambacht in eigen atelier in België gemaakt met de beste inheemse houtsoorten. Ecologie en duurzaamheid worden hierbij niet uit het oog verloren. Het vakmanschap en het precisiewerk staan garant voor kwaliteit en een hoog aangeschreven afwerking.

De Leeuw WOODWORK & FURNISCULPTURE © biedt vrijstaande houten meubels zoals zitbanken, (bar)stoelen, krukjes, (bijzet)tafels, wandrekken,... aan. Door het accent te leggen op gebruik van traditionele verbindingen worden deze meubels échte eyecatchers.

Zijn emo-sculpturen, die de toeschouwer steeds weten te raken zonder te kwetsen, ontstaan vanuit Gunters buikgevoel, of van wat in het stuk hout verborgen zit en hij er vervolgens uit tevoorschijn haalt. Dit past hij toe in beelden voor binnen en buiten.

Zijn specialisatie bestaat erin om het functionele van meubels te combineren met de schoonheid van sculpturen: furnisculpture ofte: meubelbeelden.

Ook andere decoratieve hebbedingen, esthetische verlichting en meer, zitten in zijn aanbod. Net zoals jouw wens of idee dat hij voor je maakt, zolang het maar uit écht hout is.

Deze exclusieve kunst-items stralen een gevoel van rust, warmte en gezelligheid uit waardoor ze een meerwaarde voor ieders woon- en werkomgeving vormen.

De Leeuw WOODWORK & FURNISCULPTURE,

da's niet ‘zomaar iets’ maar een DE LEEUW !

Interesse in meubel, sculptuur of decoratief object?

  • Meubels worden op vraag gemaakt, afmetingen en varianten zijn bespreekbaar. Beperkte oplage is mogelijk.
  • Sculpturen zijn unieke kunstwerken en dus niet na te maken. Ze worden te koop aangeboden met authenticiteitscertificaat (COA).
  • Wil je een decoratief houtwerk laten maken naar jouw wens en je weet hier zelf niet mee aan de slag te gaan? Heb je hout om ermee schoonheid te creëren, maar je bezit niet de nodige tools en kennis? Deze boeiende uitdagingen interesseren me om samen met jou verder uit te werken. Als klant inspireer je me.

Maak jouw eigen website met JouwWeb