Een hart voor de natuur, bomen een tweede leven geven en hout op een ecologische én duurzame manier gebruiken, zijn waarden waaruit deze unieke meubels ontstaan.

Met passie voor het vak worden op ambachtelijke wijze eerlijke meubels uit de beste inheemse houtsoorten gemaakt. Traditionele verbindingen worden gebruikt als eerbetoon voor vakmanschap waar het precisiewerk garant voor staat. Deze verbindingen dragen ertoe bij dat onze creaties échte eyecatchers zijn. Met oog voor verfijnde afwerking haalt u zo een kwalitatief designmeubel in huis.

Onze visie om het functionele van meubels te combineren met de schoonheid van sculpturen vertaalt zich in ‘furnisculpture’ (meubelbeelden).

De esthetische meubels van De Leeuw WOODWORK & FURNISCULPTURE © stralen een gevoel van rust, warmte, gezelligheid en schoonheid uit waardoor ze voor iedere woon- en werkomgeving een meerwaarde vormen.

Ook voor de jouwe.

Leeslamp  'Ode aan de Bloem'

(L51 x B48 x H155 cm)

Heb jij het licht al gezien? Wanneer je deze eikenhouten leeslamp aanknippert, wel! Dit is altijd handig wanneer je een leuk of spannend boek wil lezen voor een gezellige avond. De unieke vorm is meteen ook een 'ode aan de bloem' en is perfect combineerbaar met het Tri-ovale salontafeltje en Barstoel. Om steeds een helder leescomfort te bekomen, is de lampenkap in hoogte naar eigen wens te verstellen (max. 15 à 20 cm hoger of lager). Door deze flexibiliteit en een elegante vormgeving past deze leeslamp bij elke zetel of stoel.

Dit eikenhouten meubel werd ambachtelijk met de hand gesculpteerd gesneden en afwerkt met 3 lagen Danish Oil.

OP BESTELLING TE KOOP  Vragen en info? Contacteer me via deze link.

Tri-ovale salontafel  'Ode aan de Verbinding'

(L92 x B57 x H44 cm)

Met deze eiken salontafel breng je zo de gezelligheid binnen in je zithoek. De elegante poten en het afgeronde tablet zorgen voor een luxueuze en verfijnde uitstraling. De originele verbindingen van de poten lijken het tablet te omklemmen en werden met uiterste zorg vervaardigd. Uit liefde en interesse voor het traditionele handwerk werd deze salontafel 'Ode aan de Verbinding' genoemd.

Dit eikenhouten meubel werd ambachtelijk met de hand gesculpteerd gesneden en afwerkt met 3 lagen Danish Oil.

OP BESTELLING TE KOOP  Vragen en info? Contacteer me via deze link.

Opbergmeubel  'Ode aan de Boom'

(L45 x B55 x H88 cm)

Je kent het vast wel: er is onverwacht bezoek en je huis ligt er rommelig bij... of je hebt weinig tijd om op te ruimen: paniek...! Gelukkig niet zo erg, geen nood! Want dit eiken opbergmeubel biedt je een snelle en esthetische oplossing. In dit originele ‘ode-aan-de-boom’ meubel kan je al je rondslingerende spullen, speelgoed, handwerkjes of kleding in een mum van tijd opbergen. Je bent zo klaar om je gasten te ontvangen.

Dit eikenhouten meubel werd volledig ambachtelijk met de hand gesculpteerd gesneden en afwerkt met 3 lagen Danish Oil.

OP BESTELLING TE KOOP  Vragen en info? Contacteer me via deze link.

Zitbank  'Ode aan het Vak'

(L123 x B40 x H46 cm)

Zin in een face-to-face gesprek op een intieme plek? Of ben je moe van het lange staan? Kom dan tot rust op deze essenhouten zitbank. Het hout werd gerecupereerd uit het werktablet van een oude meubelmakerwerkbank. In het tablet zaten verroeste nagels, vijzen en andere ijzerwerk die verwijderd werd om zo het meest geschikte hout te kunnen gebruiken voor dit mooie meubel. Enkele gaatjes en ijzeroxidatie in het hout herinneren aan de voorgaande levens van dit meubel. Geen betere 'Ode aan het Vak'.  In het midden is een verlaagd deel gemaakt en daardoor geschikt voor onze kleinere medemens, de kinderen. Zij verdienen een centrale plaats tussen papa en mama om gezellig samen op de bank te zitten. Deze verlaging kan ook dienen om boeken of tijdschriften op te leggen zodat deze niet hinderen bij het zitten. Het geheel werd afwerkt met 3 lagen Danish Oil.

OP BESTELLING TE KOOP  Vragen en info? Contacteer me via deze link.

Barstoel  'Ode aan de Groei'

(L37 x B39 x H85 cm)

Tijd om even een break te nemen en een babbeltje te slaan? Op deze eiken barstoelen zit je comfortabel samen aan de bar te genieten van een lekkere cocktail. Door zijn organische vormen zijn gezelligheid en intimiteit verzekerd. De vorm is geïnspireerd op takken die uit de boom ontstaan, vandaar 'Ode aan de Groei'.

Dit eiken meubel werd naar een bestaand model volledig op maat gemaakt, ambachtelijk met de hand gesneden en afwerkt met 3 lagen Danish Oil.

OP BESTELLING TE KOOP  Vragen en info? Contacteer me via deze link.

Sfeerlamp  'Ode aan ons Licht'

(L25 x B25 x H90 cm)

Om in hogere sferen van gezelligheid en intimiteit te geraken, schakel je deze dimbare sfeerlamp aan. De natuur heeft ervoor gezorgd dat deze stronk uit wilg zijn organische vorm heeft gekregen. Er zaten nesten met honderden vliegen in waardoor de binnenkant verder uitgehold en uitgebrand werd. Aan de buitenkant zitten speels uitgesneden vormen alsof het ramen zijn die ons uitnodigen om naar onze innerlijke lichtbron te kijken en om dat licht naar buiten te laten schijnen. Het geheel wordt gesteund door “mannelijke” appeltakken die deze sfeerlamp optillen naar een hoger niveau. Hoe je hem draait of keert, je krijgt telkens een andere sfeer door de veranderende lichtbundel. Niet voor niets 'Ode aan ons Licht'.

Deze sfeerlamp werd ambachtelijk met de hand gesneden en afwerkt met 3 lagen Danish Oil.

NIET MEER TE KOOP (maar indien je een stronk ter beschikking stelt, maak ik er een mooie sfeerlamp van). Vragen en info? Contacteer me via deze link.

3-pootkrukje  'Ode aan de Ambacht'

(L40 x B34 x H64, zit H43 cm)

Bijzonder aan dit organische krukje met 3 poten is het gebruik van takken appelhout met een gesculpteerde zit en rugsteun uit linde. Deze verfijnde combinatie geeft het krukje een originele look. Enkele open pen-en-gat-verbindingen in de 3 poten zorgen voor een ambachtelijke toets. Voor wie zoekt naar authenticiteit met respect voor natuur en vakmanschap: hier heb je je 'Ode aan de Ambacht' gevonden!

Dit 3-pootkrukje werd volledig ambachtelijk met de hand gesneden en afwerkt met 3 lagen Danish Oil.

OP BESTELLING TE KOOP  Vragen en info? Contacteer me via deze link.

Bijzettafeltje

(L30 x B30 x H37 cm)

Kreeg je van je geliefde een mooi boeket cadeau, maar heb je geen plaats meer op je kast of tafel? Dit strakke eiken bijzettafeltje biedt je de mogelijkheid om je bloemen te laten schitteren op een plek in je huis die jij bijzonder vindt. Of om wat kleine spulletjes op te leggen. Het is ook ideaal om bij te zetten wanneer je bezoek ontvangt want dit bijzettafeltje kan ook dienst doen als krukje. Dus voor elk wat wils!

Enkel varianten kunnen op vraag naar jouw wens gemaakt worden.

OP BESTELLING TE KOOP  Vragen en info? Contacteer me via deze link.

Wandrekje

(L60 x B21 x H154 cm)

Iedereen kent het wel: toon wat je graag leest of wat je boeit en er ontstaan interessante gesprekken. Maar, waar zet je al je lievelingsspullen? Met dit wandrekje uit eik heb je hiermee geen probleem meer. De verjongde legplanken zorgen voor een lichte look. Het etaleermeubel wordt onzichtbaar tegen de muur bevestigd. Een must-have in iedere leefruimte.

Krijgt een soortgelijk wandmeubel binnenkort ook een centrale plaats in jouw huis?

Enkel varianten kunnen op vraag naar jouw wens gemaakt worden.

OP BESTELLING TE KOOP  Vragen en info? Contacteer me via deze link.

Maak jouw eigen website met JouwWeb