Heb je een idee om een mooi houten decoratief object te laten maken, zoals tafel- of muurversiering, of verlichting? Wil je een origineel cadeau aan een dierbare schenken? Of wens je iemand te verrassen met iets unieks? 

Al wat geen meubel of sculptuur is, maar wel uit hout gemaakt kan worden, met als idee: 'Schoonheid uit de natuur binnenhalen in je (t)huis', en 'Mensen hun Schoonheid aanraken zonder hen te kwetsen', vind je hier op deze pagina.

Kijk zeker verder en laat je inspireren tot meer.

Kunstwerk-decoratie

Uilstaf  'Ode aan Wijsheid'

(L50 x B20 x H110 cm)

Uil uit kerselaar, tak uit ongekende houtsoort

De uil overschouwt vanop zijn nest en ziet dat het goed is.

PRIVÉBEZIT

Deze 'staf' doet dienst als prayerstick. Maar kan natuurlijk ook aan de muur opgehangen worden om een decoratieve blikvanger te creëren.

Gelijkaardige decoratie om aan de muur te hangen of om op je dressoir te zetten, kan naar jouw wens gemaakt worden. Dit overleg ik graag bij jou thuis.

Contacteer me om een moment in te plannen zodat we dit kunnen bespreken.

Natuurlijke verlichting

Zoek je nog steeds naar de ideale verlichting waarbij je de natuur in je huis haalt of is een remake van je oude verlichting nodig? Bij De Leeuw WOODWORK & FURNISCULPTURE © ben je aan het juiste adres.

De vele mogelijkheden van natuurlijke verlichting worden enkel op vraag gemaakt. Ze zijn in verschillende vormen en afmetingen te verkrijgen vanuit wat de natuur ons te bieden heeft en bijgevolg steeds maatwerk.

Lamp BDW  'Ode aan ons Licht'

(L25 x B25 x H90 cm)

Wilgen- en appelhout.

Dimbare sfeerlamp gemaakt van een uitgeholde uitgebrande stam, met speels uitgesneden vormen als ramen die ons uitnodigen om naar binnen te kijken, naar onze innerlijke lichtbron die ons licht naar buiten laat schijnen. Het geheel is gedragen door “mannelijke” appeltakken.

PRIVÉBEZIT

Plafondverlichting

Traditiegetrouw hoort boven iedere eettafel een mooie verlichting. Als "Bourgondisch-levende Belg" is dit een belangrijke barometer om je status te tonen aan je gasten en moet dit dus een eyecatcher zijn waar iedereen van op kijkt, en vooral naar jou opkijkt.

Wilg en kers, met natuurlijke elektriciteitskabels en spaar-lampen.

Ecologisch verantwoord én duurzaamheid gaan hand in hand met deze door de natuur gevormde plafondverlichting. Bovendien wordt ook een mooie en creatieve oplossing geboden voor het wegwerken van bedrading.

PRIVÉBEZIT

Meer, zoals: tuindeco, gadgeds, geschenken,...

Gesculpteerde tuinpalen

(L200 x B18 x H18 cm)

De natuur is organisch, er is niets rechtlijnig. Een rechte lijn is vormloos, weinig verbeeldend én gecreëerd door de mens. Blijf je trouw aan starre rechtlijnigheid, dan verwijder je je verder van je natuur. Toch is de mens is in staat om van starheid af te stappen en te evolueren, door creativiteit en organische natuurgetrouwe vormen toe te voegen.

Daarom werden er -als tegengewicht- holle en bolle lijnen uitgewerkt in deze rechte palen. Vormen, die een weergave zijn van verschillende organische elementen uit de natuur, werden hier toegepast in Azobé-palen voor een hangmat. Deze techniek uitvoeren op vormloze rechte palen zoals: tuinpoorten, carports, afsluitingen, omheiningen is eveneens mogelijk.

Rechte palen kunnen ook gesculpteerd worden tot unieke decoratieve beelden voor binnen en buiten, enkele voorbeelden zie je hier.

Fruitschaal

(L25 x B25 x H4,5 cm)

De verbinding tussen een vierkant en een cirkel werd omgezet in een mooi gebruiksvoorwerp. Hier als voorbeeld een kleine fruitschaal uit linde.

Handgesneden kommen, borden, schalen, onderzetters,... behoren tot de mogelijkheden. Deze kunnen in overleg én naar jouw smaak gemaakt worden in verschillende vormen en formaten.

Eetlepel

(L20 x B5 x H3 cm)

Een eenvoudige eetlepel uit beukenhout. Beuk, de meest gebruikte houtsoort voor eet- en keukengerei, heeft vaste structuur en hoge hygiënische eigenschappen.

Ander gebruiksvoorwerpen zoals houten messen, vorken, spanen, scheplepels,... zijn ook mogelijk in verschillende vormen en formaten.

En je kan deze ook laten personaliseren met een ingesneden naam of eenvoudig bedrijfslogo. Natuurlijk mag jij hierbij ook je eigen ideeën inbrengen, zodat dit een bedankinggeschenk wordt dat steeds een schot in de roos is! Neem contact met me op om dit te bespreken.

Kuksa

(L13,5 x B7,5 x H6 cm)

Een kuksa is een traditionele drinkbeker van het Sami-volk uit Noord-Scandinavië, meestal uit berk gesneden. Deze wordt gemaakt door de gebruiker zelf, of als gift voor vriend/-in, of als geboorte-cadeau geschonken. Deze beker werd ambachtelijk gesneden (hier uit kerselaar) en is levenslang dienstig, zeker wanneer je hem laat personaliseren met een ingesneden naam of eenvoudig bedrijfslogo. Je eigen accenten aanbrengen om er een waardevol uniek geschenk van te maken, vormt dus geen probleem!  

De hierboven getoonde items zijn enkele voorbeelden van wat binnen de mogelijkheden ligt, maar vormen geen beperking. Het is vanzelfsprekend dat jouw ideeën, creativiteit en personal touch erin verwerkt worden, daar sta ik open voor.

Neem zeker contact op zodat ik kan langskomen om dit met jou te bespreken.

Voor vragen en info over prijzen kan je Gunter De Leeuw WOODWORK & FURNISCULTURE © ook via deze link contacteren.